Cafetaria ‘Even Pause’ heet u van harte welkom op deze bijzondere duiklocatie aan het Grevelingenmeer. Daarnaast is ‘Even Pause’ een buitengewone cafetaria vanwege de speciale producten die wij gebruiken bij de bereiding van uw maaltijd. De hoofdproducten voor de plates, de aardappels en het vlees, zijn 100% natuurproducten van boeren uit de buurt.
De patat die u hier krijgt geserveerd, wordt gemaakt uit hele aardappels zo uit de Zeeuwse klei, die binnen het bedrijf wordt gewassen en gesneden. Met schil en al worden ze in verschillende rondes gefrituurd om zo het beste van de aardappel en dus voor uw friet, te bereiden. Deze aardappels worden regelrecht afgehaald bij de Hoeve Rapenburg uit Meliskerke. Een boer die, net als ik, zo bewust mogelijk probeert om te gaan met zijn grond en zijn gewassen.
Zo komt het vlees dat hier gebruikt wordt, rechtstreeks van vleesboerderij ‘Boot’ uit Kerkwerve waar de dieren een goed en gezond leven hebben. De dieren worden hier geboren, grootgebracht en aan het eind van hun leven geslacht. Er vindt dus geen onnodig gesleep met dieren plaats. Door dit alles is al het vlees dat u hier besteld van 100% kwaliteit.
Door de producten direct bij de boer af te halen, is er goed zicht op de kwaliteit en krijgt u waar voor uw geld. Tevens wordt op deze manier de tussenhandel er tussen uit gehaald, waardoor de producten niet onnodig heen en weer worden vervoerd, wat milieuvervuilend en dieronvriendelijk is. Door deze producten te bestellen, zorgt u er voor dat de ecologische voetafdruk die wij als mensen maken, wordt verkleind. Al met al dus een verstandige keuze.
Ook zijn onder andere de frituurvet soorten die ik gebruik de beste en milieuverantwoordelijkste die er op dit moment verkrijgbaar zijn. Ook met andere producten probeer ik daar op te letten.
Geniet van uw bezoek aan ‘Even Pause’ en eet smakelijk. Ook namens de boeren en dieren uit de buurt.